Bart Gladdines

www.bartgladdines.nl

Het laatste nieuws

Mijn eigen boek! “Leo Creton, van logboek tot logo”. Dat is de titel van een kunstboek dat ik in 2020-2021 heb samengesteld en heb vormgegeven. Het boek bestrijkt het hele scala van de veelzijdige Bredase kunstenaar en ontwerper Leo Creton (1930-2013). Zijn werk werd nog niet eerder gebundeld. Mijn doel met dit boek is om het werk van Leo Creton te behouden en zijn verhaal verder te vertellen.

Lees hier meer over dit boek.

BN De Stem, editie Breda, 12 november 2021

door: Edine Wijnands, foto: Joyce van Belkom

 

‘Breda mag Leo Creton niet vergeten, hij verdient het om herinnerd te blijven’.

Lees hier het artikel.

Dit is mijn nieuwe website: www.bartbooks.nl en die is nu online.

Ik zou het leuk vinden als je mij volgt op de facebookpagina van b’art books: @bartbooks of op mijn pagina op Instagram die gaat over mijn eigen lettertype @bartsans.lettertype.

 

“When a man’s stories are remembered, then he is immortal.”

- Daniel Wallace, Big Fish

30 monogrammen

 

Wat een feestje om te maken! Dit zijn 30 monogrammen die ik maakte als cadeau voor mijn directeur die afscheid nam. De beginletters van zijn naam vervlochten tot een nieuw beeld. DS. Wikken en wegen tot het in balans is. Te gebruiken naar keuze b.v. als e-mail handtekening, briefhoofd, ex-libris of manchetknoop.

Welke is jouw favoriet?

UPDATE TILBURG - De voortekenen waren er al, nu is het een feit: drukkerij Gianotten in Tilburg is bankroet. De rechtbank in Breda sprak dinsdag 14 januari het faillissement uit over het bedrijf aan de Bredaseweg.
Lees hier het hele artikel

'Dit is een prestatie van formaat',

boek Koningsdag na 50 uur ploeteren in de winkel. Klik op het boek om het fragment

terug te zien van de boekpresentatie.

Binnen vijftig uur een compleet boek over Koningsdag in Tilburg!

TILBURG 27 april 2017 - In de Tilburgse drukkerij Gianotten Printed Media wordt sinds donderdagochtend hard gewerkt. Binnen 50 uur moet er een boek uitkomen over Koningsdag.

 

Een boek van 144 pagina's met foto's, teksten en gedichten. Acht schrijvers en twaalf fotografen waren donderdag op pad om zo snel mogelijk en zo veel mogelijk materiaal aan te leveren. In de drukkerij zijn vanaf de ochtend ook eindredacteuren en vormgevers aan het werk. ,,De afgelopen dagen hebben we ook al veel voorbereid", vertelt directeur van Gianotten Dré Stevens. ,,Maar vanaf 11.00 uur begon het echte werk. En dat allemaal vanuit het publiek, want we hadden geen accreditaties."

Voor 00.00 uur moet alles klaar staan, want dan moet het boek naar de drukker. Eindredacteur Ed Schilders is momenteel nog druk bezig met redigeren. ,,Tja, er zijn leukere dingen dan de hele middag komma's op de juiste plek zetten. Maar het is mooi om onderdeel te zijn van dit project. En ook spannend natuurlijk, want er kan veel mis gaan."

 

Stevens wil het boek zaterdag graag zelf in speciale verpakking overhandigen aan de koning in Wassenaar. ,,Ik hoop dat het lukt. En anders krijgt de portier het boek, maar dat zou zuur zijn."

bron: Algemeen Dagblad

Zonder spaties is een tekst onleesbaar. En ... daar zijn ze! De EM en EN spatie van de TilburgsAns. Spaties met een vaste waarde. Belangrijk voor het letterbeeld.

Graag door ons geadopteerd! Met dank aan Sander en Ivo.

Deze bundel werd samengesteld in

het najaar van 2015, bij gelegenheid

van de viering van het 4e lustrum

van Probusclub 2 Oosterhout.

 

Oplage: 150 stuks

Grafisch ontwerp: Bart Gladdines, Oosterhout

Productie: Totalprint, Oosterhout

 

© Tim Stoop

Nu in de boekhandel:

Bredaseweg, met drie gezichten

Nu in de boekhandel:

Deel 12 in de serie "InTilburg"

 

Tegendraads

Nu in de boekhandel:

Deel 11 in de serie "InTilburg"

 

Veertien tuinen, vier seizoenen

Nu in de boekhandel:

Deel 10 in de serie "InTilburg"

 

Het gesprek van de dag

© Bart Gladdines

Dit is mijn nieuwe website: www.bartbooks.nl en die is nu online.

Ik zou het leuk vinden als je mij volgt op de facebookpagina van b’art books: @bartbooks of op mijn pagina op Instagram die gaat over mijn eigen lettertype @bartsans.lettertype.

 

“When a man’s stories are remembered, then he is immortal.”

- Daniel Wallace, Big Fish

 

30 monogrammen

 

Wat een feestje om te maken! Dit zijn 30 monogrammen die ik maakte als cadeau voor mijn directeur die afscheid nam.

De beginletters van zijn naam vervlochten tot een nieuw beeld. DS. Wikken en wegen tot het in balans is. Te gebruiken naar keuze b.v. als e-mail handtekening, briefhoofd, ex-libris of manchetknoop.

Welke is jouw favoriet?

UPDATE TILBURG - De voortekenen waren er al, nu is het een feit: drukkerij Gianotten in Tilburg is bankroet. De rechtbank in Breda sprak dinsdag 14 januari het faillissement uit over het bedrijf aan de Bredaseweg. Lees hier het hele artikel